Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Hoe bundel ik de kracht van Salesforce CRM en Pardot marketing automation?

Hoe bundel ik de kracht van Salesforce CRM en Pardot marketing automation?

Als verkoper/accountmanager wil je je tijd zo effectief mogelijk besteden. Wat je zeker niet wilt is onnodig tijd verliezen aan niet of onvoldoende gekwalificeerde leads. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat meer dan 60% van de B2B marketeers alle leads rechtstreeks naar verkoop sturen, ook als deze nauwelijks zijn gekwalificeerd. De uitdaging is dus om te zorgen dat de leads die aan verkoop worden aangeboden van hoge kwaliteit zijn en op de juiste manier zijn gekwalificeerd.

Om dit te bereiken is nodig om de samenwerking tussen verkoop en marketing beter op elkaar te gaan afstemmen. In de huidige onlinewereld is het niet meer denkbaar dat er muren staan tussen deze twee afdelingen. Dit betekent ook dat je marketing automation applicatie moet worden afgestemd en gekoppeld aan je CRM-systeem. Voor de B2B heeft Salesforce een eigen oplossing genaamd Pardot. Deze marketingapplicatie is naadloos geïntegreerd met de sales applicatie van Salesforce. In Salesforce gebruik je waarschijnlijk al opportunity management (verkoopkansen) om je verkoopproces en verkoop funnel te kunnen volgen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze verkooppijplijn aan de voorkant wordt gevoed met goed gekwalificeerde leads?

Salesforce CRM kan worden geïntegreerd met verschillende marketingautomatiseringsoplossingen zoals voor de B2B; Eloqua van Oracle of, Pardot van Salesforce. In deze blog beschrijven we de integratie tussen Salesforce CRM en Pardot. 

Integratie tussen Pardot en Salesforce CRM

De integratie tussen Pardot en Salesforce gebeurt via een connector. Deze connector kan eenvoudig worden geactiveerd door eerst de Pardot-app te installeren vanuit de AppExchange in Salesforce. Vervolgens wordt deze connector in Pardot zelf ingesteld en gecontroleerd op de juiste werking.

De Salesforce-Pardot connector maakt een koppeling tussen de twee platforms waarbij nieuw aangemaakte prospects, contacten en leads tussen Pardot en Salesforce synchroniseren.

Zodra de connector is ingeschakeld, vraagt Pardot elke 2-4 minuten Salesforce op zoek te gaan naar records die zijn bijgewerkt sinds de laatste synchronisatie. Aangezien Pardot het emailadres gebruikt als de unieke identificatie, kan een Salesforce lead-, of contactrecord niet synchroniseren met Pardot als er een e-mailadres ontbreekt. In dat geval worden een record overgeslagen en niet gesynchroniseerd. Het is dus belangrijk de primaire emailadressen van leads en contacten te onderhouden.

Welk type informatie wordt gesynchroniseerd tussen de records?

Dat hangt af van de velden die bij de configuratie van de connector zijn ingesteld en toegewezen. Salesforce haalt tijdens de installatie automatisch alle Pardot-standaardvelden binnen, maar als u wilt dat aangepaste Pardot-velden worden gesynchroniseerd, moet u die als aangepaste velden in Salesforce ook maken en toewijzen. Nadat u uw velden heeft gemaakt en in kaart heeft gebracht, hoeft u alleen nog uw lead-, en contactpagina’s aan te passen, zodat verkopers alleen gegevens zien die voor hen relevant zijn.

Andere Pardot-gegevens, zoals prospectactiviteiten en lidmaatschap van een mailinglijst, worden opgenomen in de Salesforce lead, en contactrecords, zodat een verkoper kan zien welke interactie een lead heeft gehad met de website of welke e-mails ze hebben ontvangen. Wanneer je de connector instelt, kun je de manier waarop de twee applicaties samenwerken nog verder aanpassen door verdere verschillende opties in de connector te wijzigen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de connector in te schakelen om automatisch een prospect in Pardot te creëren op het moment dat deze in Salesforce worden gecreëerd. Hierdoor ontstaat een gegevenssynchronisatie naar twee kanten.

Op deze manier hebben marketing en verkoop altijd toegang tot de meest recente actuele gegevens. Een ander groot voordeel voor marketeers is dat deze prospects rechtstreeks vanuit Pardot kunnen toewijzen aan Salesforce-campagnes. Marketeers hebben ook de mogelijkheid om leads aan sales toe te wijzen en taken in te stellen om op te volgen in Salesforce, opnieuw allemaal vanuit Pardot.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Saleforce en het gebruik van Pardot.

Wil je een keer sparren met een van onze Pardot consultants?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: