Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

10 manieren om geen resultaat te behalen uit Salesforce

10 manieren om geen resultaat te behalen uit Salesforce.

1. Geloof in jezelf

Jij bent de ervaren verkoper die precies weet hoe je moet verkopen. Daar heb je geen systeem voor nodig toch. Besteed geen tijd aan zaken waar je zelf niets aan hebt.

2. Behoud de muur tussen marketing en sales

Zorg ervoor dat lead generatie door marketing wordt gedaan en laat het vooral daar liggen. Dit is eenvoudig te realiseren door met verschillende systemen te werken en vooral geen terugkoppeling te geven aan elkaar. Een gemiste opportunity is een voor altijd verloren klant toch.

3. Geef iedereen de vrijheid om met het systeem te werken zoals hij/zij dit wil

Maak het niet verplicht te werken met Salesforce. Voor sommige medewerkers veroorzaakt dit veel te veel stress. Bovendien kunnen zij zich gecontroleerd voelen en hebben ze het idee dat ze alleen maar extra werk erbij krijgen wat verder niets oplevert.

4. Richt het systeem zelf in. Maak geen gebruik van ervaren CRM consultants

Hoe moeilijk kan het zijn ? Die cloud omgevingen werken zo intuïtief dat is een fluitje van een cent. Bovendien is het alleen maar een manier om onze klantgegevens centraal vast te leggen.

5. Analyseer je data niet

Je medewerkers weten zelf heel goed waar ze zich op moeten richten en laten zich natuurlijk niet door een systeem leiden. Dat geeft alleen maar weer veel stress. Niet doen!!

6. Investeer niet in verandermanagement

De tool werkt voor zichzelf. Salesforce zorgt ervoor dat je medewerkers vanzelf zich aanpassen aan de nieuwe manier van werken. De applicatie is zo gebruikersvriendelijk dat de resultaten vanzelf komen.

7. Maak je meest onervaren verkoper verantwoordelijk voor het applicatiebeheer.

Zij kunnen dat er wel parttime bij doen. Bovendien hebben ze meestal veel meer gevoel met IT dus dat komt wel goed.

8. Eenmaal ingericht en klaar is kees.

Even snel inrichten en we kunnen weer voor jaren vooruit. Niet te veel wijzigingsverzoeken van medewerkers doorvoeren. Dat kost alleen maar meer tijd en geld. Bovendien werkt dat meestal alleen maar averechts.

9. Zet je huidige situatie over naar Salesforce

Zorg ervoor dat je precies zo blijft werken zoals het in het huidige systeem gaat. Dan weet iedereen wat de bedoeling is. Blijf vooral op de oude manier werken met een nieuw waarschijnlijk duurdere applicatie.

10. Stel zo min mogelijk regels op over de manier waarop data moet worden ingevoerd.

Ga niet zitten muggenziften over verplichte velden en het bijhouden van gegevens voor andere afdelingen. Alleen de voor jou relevante data zijn voldoende. De rest kost alleen maar extra tijd die niet aan verkoop besteed kan worden.

Mocht je even willen sparren met ons over hoe je wel resultaat behaald met Saleforce neem dan even contact met ons op. We zijn graag bereid om onze ervaringen met je te delen.

Het maximale uit je Salesforce omgeving halen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: