Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Maximaliseer de waarde van je data met Salesforce Data Cloud

Als Salesforce Managed Services partner zijn wij er trots op dat we onze klanten op elk aspect van de Salesforce producten kunnen ondersteunen; van Sales Cloud tot Marketing Cloud (Engagement & Account Engagement), Service Cloud, en nu ook de toevoeging: Salesforce Data Cloud. Onze diensten worden nadrukkelijk ingezet bij Salesforce klanten die behoefte hebben aan een stabiele onderhoud en beheer organisatie. In bijna alle gevallen ná een initiële implementatie en/of MVP. Om op deze manier het beste uit Salesforce te halen en blijvend te kunnen innoveren. Data Cloud is een van deze innovaties die wij zien bij onze klanten door de toenemende hoeveelheid data uit CRM en omliggende systemen. Daarnaast biedt Data Cloud de perfecte basis voor AI-toepassingen binnen Salesforce.

In deze blog geven we een overzicht van wat Data Cloud is, beschrijven we hoe het je bedrijf kan versterken, welke uitdagingen om de hoek komen kijken tijdens de implementatie en hoe wij je kunnen helpen om de volledige kracht ervan te benutten.

Wat is Salesforce Data Cloud?

Salesforce Data Cloud is een dataplatform wat is ontworpen om de manier waarop bedrijven hun data beheren en analyseren te revolutioneren. Het stelt bedrijven in staat om gegevens uit verschillende bronnen te centraliseren, wat leidt tot een completer beeld van klanten, efficiëntere processen en meer data gedreven besluitvorming. De belangrijkste kenmerken van Data Cloud zijn:

  • Dataconnectiviteit: Breng data samen uit verschillende bronnen, zoals CRM, ERP, Marketing Automation, e-commerceplatforms en externe databronnen.
  • Real-time verwerking: Verwerk en analyseer gegevens in real-time, waardoor je snel kunt reageren op veranderingen in klantgedrag en marktdynamiek.
  • AI-gestuurde inzichten: Combineer data met AI-tools zoals Salesforce Einstein voor geavanceerde analyses en voorspellende inzichten.
Wat is Salesforce Data Cloud?

Hoe kan Data Cloud je bedrijf versterken?

De introductie van Data Cloud binnen jouw organisatie biedt tal van voordelen die kunnen bijdragen aan de bedrijfsdoelen:

  • 360-Graden klantbeeld: Met Data Cloud kun je gegevens uit verschillende bronnen samenvoegen om een volledig en actueel beeld van jouw klanten te krijgen. Dit helpt je verkoop-, marketing-, en serviceteams om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en gepersonaliseerde ervaringen te bieden die de klantloyaliteit versterken.
  • Verbeterde data gestuurde besluitvorming: Data Cloud stelt je in staat om real-time inzichten te verkrijgen die direct kunnen worden toegepast op de bedrijfsstrategieën. Of het nu gaat om het optimaliseren van jouw marketingcampagnes of het verbeteren van de klanttevredenheid, de juiste gegevens helpen je de beste beslissingen te nemen.
  • Verhoogde efficiëntie en productiviteit: Door gegevensbeheer te centraliseren en te automatiseren, kunnen jouw teams zich concentreren op strategische initiatieven in plaats van tijd te besteden aan handmatige data-invoer en -analyse. Dit leidt tot efficiëntere processen en een hogere productiviteit.
  • Innovatie en schaalbaarheid: Data Cloud is ontworpen om met jouw bedrijf mee te groeien. Het biedt de flexibiliteit om snel nieuwe databronnen toe te voegen en analyses uit te breiden, zodat je kunt blijven innoveren terwijl je bedrijf groeit.
Breng al je data samen met Salesforce Data Cloud en krijg een 360 graden klantbeeld

De implementatie-uitdagingen van Data Cloud en hoe Ebicus hierin kan ondersteunen

Het implementeren van Salesforce Data Cloud in een bestaande Salesforce omgeving met veelal koppelingen naar externe systemen brengt vaak uitdagingen met zich mee. Gelukkig staat ons team van Salesforce-experts klaar om je door elke stap van het proces te begeleiden:

  • Complexiteit van integratie: Het integreren van verschillende databronnen kan complex zijn, vooral als het gaat om grote hoeveelheden data en verschillende systemen. Wij bieden uitgebreide integratiediensten aan om ervoor te zorgen dat jouw data naadloos en efficiënt wordt samengevoegd binnen Data Cloud.
  • Beheer van datakwaliteit: De waarde van Data Cloud hangt af van de kwaliteit van de gegevens die je erin plaatst. Wij helpen je met het opschonen en valideren van de data, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw analyses gebaseerd zijn op nauwkeurige en betrouwbare informatie.
  • Training en Adoptie: Bij de invoering van nieuwe technologie is het cruciaal dat gebruikers goed ondersteund worden om een hoge adoptie te waarborgen. Ons team biedt op maat gemaakte trainingen en continue ondersteuning, zodat jouw medewerkers snel vertrouwd raken met Data Cloud en het platform optimaal kunnen benutten.
  • Kosten en ROI: We begrijpen dat elke investering zorgvuldig moet worden overwogen. Wij helpen je bij het plannen en budgetteren van jouw Data Cloud-implementatie, met een focus op het maximaliseren van jouw return on investment door middel van strategische toepassingen van de technologie.

Conclusie

Salesforce Data Cloud vertegenwoordigt een enorme stap vooruit in het vermogen van bedrijven om de toenemende hoeveelheid data te gebruiken als een strategisch voordeel. Of je nu jouw klantrelaties wilt verdiepen, de efficiëntie van jouw operaties wilt verbeteren, of nieuwe mogelijkheden voor groei wilt ontdekken, Data Cloud biedt de tools die je nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Als Salesforce Managed Services partner zijn wij er om ervoor te zorgen dat jouw implementatie van Data Cloud niet alleen soepel verloopt, maar ook volledig aansluit bij jouw bestaande Salesforce oplossingen en bedrijfsstrategie. Van de eerste integratie tot doorlopende optimalisatie en ondersteuning, wij zijn jouw partner in elk aspect van dit proces.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Salesforce Data Cloud jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen. Samen kunnen we jouw data omzetten in jouw meest waardevolle bedrijfsmiddel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: