Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Hoe een Digital Adoption Platform je helpt bij het verhogen van de gebruikersacceptatie van Salesforce

Salesforce is een krachtig CRM-platform dat bedrijven helpt met het beheren van klanten en het verbeteren van de klantervaring. Maar, zoals bij elk softwareplatform, kunnen gebruikers soms problemen ondervinden bij het werken met Salesforce. Waarbij wij in de praktijk regelmatig merken dat hierdoor niet alle aangeschafte Salesforce licenties volledig benut worden en ingerichte business processen daardoor niet volledig worden doorlopen of worden vertraagd. Gelukkig is er een oplossing om de gebruikersacceptatie van Salesforce te verhogen: een Digital Adoption Platform (hierna genoemd DAP). 

Een DAP is een tool die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het effectief en efficiënt gebruiken van een specifieke applicatie, zoals Salesforce. Het biedt begeleiding, training en ondersteuning in real-time om gebruikers te helpen bij het navigeren door de applicatie, het begrijpen van de verschillende functies en het oplossen van problemen die ze kunnen tegenkomen.

Het verhogen van User Adoption is één van de diensten die onderdeel zijn van de Ebicus Managed Services voor Salesforce. Daarom bespreken wij graag in dit artikel enkele manieren hoe een DAP kan helpen de gebruikersacceptatie van Salesforce verhoogd. Ebicus heeft hiervoor overigens een partnership gesloten met Whatfix die een unieke DAP-oplossing biedt voor Salesforce klanten.


Dutch IT Channel heeft ons geïnterviewd over onze unieke aanpak en toewijding aan customer succes na de implementatie van Salesforce.

Lees hier het volledige interview om meer te weten te komen over hoe wij het verschil maken in het landschap van Salesforce beheer en onderhoud.

1. Gebruikersinterfacebegeleiding

Een DAP kan gebruikers begeleiden bij het navigeren door de interface van Salesforce. Het kan stapsgewijze instructies geven voor het uitvoeren van specifieke taken, zoals het maken van een nieuwe lead of het bijwerken van contactgegevens. Hierdoor kunnen gebruikers efficiënt door de applicatie navigeren en de gewenste functionaliteiten gemakkelijk vinden. Ook indien door een nieuwe release bijvoorbeeld de gebruikersinterface is gewijzigd, worden gebruikers begeleid door DAP met deze aanpassingen.

2. Training en onboarding

Een DAP kan uitgebreide training bieden aan gebruikers, zowel tijdens de onboarding van Salesforce als daarna. Het kan video’s, interactieve tutorials en documentatie aanbieden om gebruikers te helpen de verschillende functies van Salesforce te begrijpen en efficiënt te gebruiken. Gebruikers kunnen op elk moment toegang krijgen tot deze trainingsmaterialen en hun kennis verder ontwikkelen.

3. In-app ondersteuning

Een DAP biedt real-time ondersteuning binnen de Salesforce applicatie zelf. Het kan contextuele hulp en tips bieden terwijl gebruikers door verschillende schermen en functies navigeren. Als een gebruiker bijvoorbeeld vastloopt bij het maken van een rapport, kan het DAP specifieke begeleiding en oplossingen bieden om het probleem op te lossen zonder dat de gebruiker de applicatie hoeft te verlaten.

4. Begeleiding bij gegevensinvoer

Een DAP kan gebruikers begeleiden bij het invoeren en bijwerken van gegevens in Salesforce. Het kan automatisch waarschuwen voor ontbrekende velden, ongeldige invoer of inconsistenties om ervoor te zorgen dat gebruikers volledige en nauwkeurige gegevens invoeren. Dit helpt met het handhaven van een hoge datakwaliteit en verminderd problemen met rapportage.

5. Continue monitoring en analyse

Een DAP kan het gebruik van Salesforce continu monitoren en analyseren. Het kan inzicht bieden in het gedrag van gebruikers, zoals welke functies vaak worden gebruikt en welke functies minder worden benut. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om gebruikersgerichte trainingssessies te identificeren en te plannen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Een DAP kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het oplossen van problemen bij het werken met Salesforce. Het biedt begeleiding, training en ondersteuning in real-time om gebruikers te helpen de Salesforce applicatie volledig te benutten. Met een DAP kunnen gebruikers efficiënt werken, hun productiviteit verhogen en de algehele gebruikerservaring verbeteren.

Ebicus is partner van Whatfix en samen bieden wij een degelijke DAP oplossing voor Salesforce klanten als onderdeel van onze Managed Services. Wil je meer weten over Digital Adoption Platformen, Whatfix en Ebicus Managed Services voor Salesforce om de User Adoption te verhogen? Neem dan gerust contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: