Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Kijkje in het leven van EMS-teamlid: Michael Frens

Binnen Ebicus worden veel en diverse klanten bediend die gebruikmaken van verschillende applicaties. Dagelijks staat het Ebicus Managed Services (EMS) klaar voor het beheer en doorontwikkeling van deze applicaties, maar hoe werkt het EMS nou eigenlijk en wie zijn er onderdeel van? In deze blog geven wij een kijkje in het leven van EMS teamlid: Michael Frens.

Beluister je liever het interview? Luister dan de podcast:

Wie is Michael?

Michael is 34 jaar jong en werkt nu zo’n 8 jaar bij Ebicus. Na het afronden van zijn studie informatiekunde is hij zijn carrière gelijk begonnen bij Ebicus op het EMS. In de afgelopen 8 jaar heeft hij kennis opgedaan van diverse applicaties: van Knowledge Management tot Siebel, van Oracle CX tot Eloqua en recent Salesforce. Tevens heeft Michael diverse functies bekleed van Lead Consultant tot Business Analist en Test Expert. Op het EMS ben je een echte allrounder.

Het begin op het EMS

Michael is bij Ebicus als trainee begonnen en vrijwel gelijk gestart op het EMS. Hij werd onderdeel van één van de beheerteams waar hij ‘light weight’ taken uitvoerde. Deze stelde hem in staat om in rap tempo steeds meer kennis en ervaring op te doen van zowel de applicaties als de klanten. Al snel kon Michael doorgroeien en zelfstandig werkzaamheden oppakken en kleinere projecten leiden. Als je Michael vraagt wat hij zo leuk vindt aan het werken op het EMS, vertelt hij:

“Op het EMS kom je dagelijks met hele verschillende klanten in aanraking, met ieder specifieke wensen of problemen. De dynamiek, afwisseling en uitdaging die daarbij horen, daar voel ik me heel erg in thuis.”

Actuele projecten

Michael is de afgelopen tijd onder andere bezig geweest met een groot Siebelproject waarbij hij van begin tot eind betrokken was: advies, analyse, implementatie en nazorg. Naast Siebel besteedt Michael zijn meeste uren aan het optimaliseren van de diverse Cloud Applicaties van de EMS-klanten. Ook bij deze klanten vervult hij diverse rollen. Het EMS stelt de wensen en behoeften van de klant vast, geeft daar advies over en implementeert dit. Uiteindelijk zorgt dit voor de doorontwikkeling van de applicatie zodat de applicatie constant aangesloten blijft bij de wensen die de business op dat moment heeft. Tijdens dit proces werkt het EMS met korte Scrum sprints zodat de resultaten van de werkzaamheden snel inzichtelijk worden en er direct bijgestuurd kan worden.

Geen dag ziet er hetzelfde uit op EMS

Michael vertelde al eerder dat het werken op het EMS enorm dynamisch en afwisselend is door de vele en diverse klanten. Dit lijkt een uitdaging, maar door de werkstructuur van het EMS wordt deze direct getackeld. Om de klanten een optimale dienstverlening te kunnen bieden heeft iedere klant van het EMS een eigen team, bestaand uit meerdere teamleden met elk verschillende expertises en vaardigheden. Op deze manier kan het EMS snel schakelen en direct een oplossing bieden. Zo vertelt Michael:

“Door het werken in klantteams kan een teamlid ondersteunen en waar nodig taken overnemen. Zo heb ik bijvoorbeeld meer kennis van leadmanagement en conversies, terwijl mijn collega weer meer kennis heeft van bijvoorbeeld Sales Automation. En juist dit vind ik de kracht van Ebicus Managed Services.”

Ervaring van de klant

Michael heeft wekelijks persoonlijk contact met zijn klanten en vertelt dat zij erg tevreden zijn met hoe het EMS te werk gaat, ook tijdens de Coronacrisis.

“Door het remote werken van het EMS was het niet nodig om de werkwijze aan te passen waardoor de kwaliteit van de dienstverlening ook in deze periode maximaal was” Aldus Michael.

Benieuwd naar hoe we het maximale uit je Salesforce omgeving halen? Bekijk hoe we werken.

Een laatste persoonlijke noot

Als je Michael vraagt wat hij zo leuk vindt aan het werken op het EMS begint hij te glimlachen:

“In eerste instantie geef ik een heel cliché antwoord; ik vind Ebicus gewoon een heel leuk bedrijf en zeker ook de collega’s op het EMS. Je bent op het EMS echt samen aan het werk, en dat toch op een wat fanatiekere manier dan je normaal ziet. Dat maakt het voor mij heel erg leuk en je merkt ook dat je daar veel energie uithaalt. De afwisseling en het snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden, dat is denk ik de kern van het plezier van het werken op het EMS.”

Wat de grootste issues zijn bij een Salesforce implementatie?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: