Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Kijkje in het leven van Salesforce Developer Paul

Maak kennis met onze Salesforce Developer: Paul! Paul is vier maanden geleden bij ons op het Managed Services Center begonnen als Salesforce Developer en heeft in korte tijd met zijn technische skills een echte kickstart genomen. Tijd om eens vanuit het perspectief van Paul terug te blikken op zijn ervaringen de afgelopen periode!

Wie is Paul?

Ik ben Paul, 30 jaar oud, en werkzaam bij Ebicus als Salesforce Developer. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn vrienden erop uit te gaan, reizen naar deze uitjes doe ik trouwens het liefst met de auto. Er bestaat namelijk niks beters dan autorijden. De lange stukken naar de wintersport ga ik dan ook zeker niet uit de weg!

Ik heb applicatieontwikkeling gestudeerd en vanuit daar ben ik de IT ingerold. Bij mijn derde baan kwam ik in aanraking met Salesforce. In deze rol heb ik mijn eerste data geïmporteerd, gecontroleerd, support gegeven aan eindgebruikers, processen aangepast en ingericht. Toen ik dit allemaal onder de knie had merkte ik dat ik de grenzen van Salesforce Out-of-the-Box steeds probeerde te verleggen. Zo ben ik uiteindelijk zelf meer gaan customizen op basis van code. Je kunt zeggen dat de beginselen van mijn development skills hier zijn gelegd.

Paul en Ebicus

Met Ebicus ben ik in contact gekomen toen Huub mij een berichtje op LinkedIn stuurde, op dat moment was ik alleen nog niet op zoek naar een nieuwe baan. Een leuke anekdote is nog dat ik toen zo’n mooie auto-reply heb gebruikt met ik ben niet geïnteresseerd.

Na een tijdje begon het echter toch te kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ben ik weer met Ebicus in contact geraakt. Tijdens de gesprekken merkte ik dat de Salesforce propositie van Ebicus goed aansloot op de manier waarop ik het leuk vind om met Salesforce te werken. Veel bedrijven willen namelijk de implementatie van Salesforce oppakken en als dit eenmaal is afgerond verlaten ze het schip om de volgende implementatie uit te voeren. Bij Ebicus vangen we dat gat juist op. Wat hier zo leuk aan is dat de klant juist in de periode na de implementatie de omgeving kan gaan perfectioneren om de echte vruchten van Salesforce te gaan plukken. Dit optimalisatieproces is een heel leuk proces om mee te maken, zeker omdat ik hier mijn opgedane kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan goed toe kan passen.

Werken op het Ebicus Managed Services

De klanten op het Managed Services zijn erg divers en daarmee ook de werkzaamheden. Bij de ene klant ben ik bijvoorbeeld voornamelijk bezig om de functionaliteit die Salesforce biedt maximaal te benutten terwijl ik bij de andere klant de grenzen van Salesforce Out of the Box probeer te verleggen. Daarnaast zorgt deze diverse klantenkring ervoor dat je bij iedere klant op een andere manier naar Salesforce moet gaan kijken. Elke klant heeft zijn eigen requirements, processen, wensen en gebruikswijze. Elke klant is daarin uniek.

Het leuke van het Managed Services is dat iedereen in zijn expertise gesteld wordt. Als we bijvoorbeeld tegen bottlenecks aanlopen tijdens een project kunnen we altijd iemand in ons team vinden die wel de nodige ervaring heeft om tot de juiste oplossing te komen. Op deze manier zijn we gezamenlijk altijd in staat om een passende oplossing te realiseren. Dit vind ik misschien wel het leukst aan de rol: samen met een team tot de perfecte oplossing komen voor de klant (lees hier de voordelen van onze Salesforce Managed Services).

Ambities en doelstellingen

Bij Ebicus wil ik graag ontdekken welk deel van de IT-wereld ik het leukst vind. Ik wil op korte termijn zoveel mogelijk mijn potentie waar maken en mijn softskills verbeteren zoals plannen, projectmanagement en communicatie. Ebicus maakt dit mogelijk door bijvoorbeeld intern trainingen te geven, ruimte voor zelfontwikkeling beschikbaar te stellen en samen actief op zoek te gaan naar de rol die perfect bij je past.

Ik ben nog op zoek naar nieuwe collega’s om direct bij onze Salesforce klanten aan de slag te gaan. Wil je een keer sparren over het werken bij Ebicus? Laat dan je gegevens even achter, dan kunnen we altijd een kop koffiedrinken bij ons op kantoor in de Koepelgevangenis!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: