Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

The Founding Father Story: het succes van Ebicus 2/3

In deze blogreeks staat het ontstaan van Ebicus centraal. Nadat Huub van Rijswijck, medeoprichter en CEO van Ebicus ons in het vorige blog heeft meegenomen in het ontstaan van Ebicus zoomen we dit keer meer in op het succes wat daar al snel op volgde.

Wil je liever niet lezen? Bekijk dan het integrale interview op Youtube of luister naar onze podcast:

SAP-consultant

Huub is zijn carrière begonnen als SAP-consultant en als je hem vraagt wat Ebicus zo succesvol maakt dan haalt hij graag de start van zijn carrière aan. Huub startte zijn werkende leven bij een kleine club met zo’n 15 medewerkers. Het bedrijf werd geleid door enthousiastelingen die het voor elkaar kregen om het bedrijf binnen ‘no time’ naar de beurs te laten gaan. Die drive, die continue doorontwikkeling, dat wilde Huub meenemen toen hij de basis voor Ebicus legde.

Concurrentie van de big five

In het vorige blog schreven we hoe Huub met Siebel de veranderende markt wilde veroveren, maar na de oprichting van Ebicus bleek al snel dat veel andere bedrijven hetzelfde idee hadden: het optimaliseren van frontofficeprocessen in Siebel. Er waren meerdere bedrijven die zich kennis van het product eigen hadden gemaakt en zich focuste op het implementeren en optimaliseren van sales, service en marketingprocessen in Siebel. Met name de Big Five System Integrators hadden de Nederlandse markt al snel veroverd en hadden de eerste implementaties op hun naam staan. Hoe kun je als klein bedrijf je dan nog positioneren?

Het vinden van de juiste positie voor Ebicus

In de tijd dat Huub als SAP-consultant werkte waren er zo’n 10 tot 20 bedrijven gespecialiseerd in SAP, veel concurrentie dus. Maar één van deze bedrijven deed dit anders. Dit uitzonderlijke bedrijf  richtte zich namelijk niet op de initiële implementaties maar op het beheer en onderhoud van de SAP-applicatie. Het bedrijf groeide snel en dit voorbeeld is Huub altijd bij gebleven. Om te concurreren op Siebel diensten ontwikkelde hij zijn eigen propositie om beheer en doorontwikkeling van Siebel op een eenvoudige, kostenbesparende en efficiënte manier te realiseren.

Het succes van Ebicus

Waar de implementatie van de Big Five eindigde startte het avontuur van Ebicus en ontpopte zij zich als een ware supportexpert. Door niet te focussen op het binnenhalen van de grote implementatieprojecten maar pas na de implementatie te ondersteunen, kon Ebicus zich richten op de lange termijn relatie met de klant. En juist dat is de kracht van Ebicus: de lange relatie, gezamenlijk groeien en optimaliseren. Met deze positionering is Ebicus uiteindelijk ‘de Siebel specialist van Nederland’ geworden. Huub vertelt:

Het geheim van dit succes is dat je altijd in kaart moet brengen wie je concurrenten zijn, wat zij doen en hoe jij je daarvan kunt onderscheiden.

In het vervolg verhaal neemt Huub ons mee naar de periode waarin de transitie naar de Cloud centraal staat en vertelt hij hoe Ebicus met een innoverend concept inspeelt op deze veranderingen.

De transitie naar de Cloud en het innoverende concept

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: