Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Breid Marketing Cloud Engagement uit met deze 4 gratis apps

Deployment Manager voor Marketing Cloud Engagement

De AppExchange is de marktplaats voor apps, betaald of gratis, waarmee je jouw Salesforce stack kunt uitbreiden. Ook staan er tal van apps online die bedoeld zijn voor een specifiek product zoals Marketing Cloud Engagement. Hiermee krijg je gemakkelijk toegang tot extra functionaliteit, waarmee jouw marketing nóg persoonlijker, directer ensuccesvoller gaat worden.

Om te beginnen is het nuttig om uit te leggen dat bij het downloaden en installeren van een applicatie in Salesforce Marketing Cloud het altijd goed is om een aantal afwegingen te maken. Is het echt nodig? Wie mag allemaal toegang hebben tot deze externe functionaliteit? En speelt privacy / naleven van de AVG nog een rol? Als je dat allemaal duidelijk hebt gekregen dan kan je de download toevoegen aan jouw Marketing Cloud Engagement omgeving en genieten van de extra functionaliteit.

Hieronder geef ik vier voorbeelden van handige apps uit de AppExchange die jou het leven makkelijker gaan maken.

Query Studio

Query Studio is een nuttige app om op een fijnere manier SQL queries uit te voeren in Marketing Cloud Engagement. Bij het samenstellen van segmenten maak je in Marketing Cloud Engagement gebruik van SQL queries. Deze stel je op in Automation Studio, maar om dit in het beschikbare scherm uit te voeren heeft wat nadelen. Zo is het bovenal niet erg gebruiksvriendelijk, en juist daar reikt Query Studio de helpende hand. Het is met name aanbevolen om de app te gebruiken wanneer je grote stukken code gaat schrijven. In de app is het tevens mogelijk om je query te testen en de fouten worden gemarkeerd. Een debugging modus is er echter niet, dus wanneer de syntax niet goed is, dan zal de app je daarover niet informeren tijdens het opstellen van de query. Dat is nog wel een minpunt.

Ga naar de AppExchange en download Query Studio

Query Studio for Salesforce Marketing Cloud Engagement

DESelect Search

Een zoekmachine toevoegen aan Salesforce Marketing Cloud Engagement? Is dat nu echt nodig? Nou,… je kunt natuurlijk gewoon zoeken in de applicatie. Maar het is wel beperkt, en dat is waar de makers van deze app een oplossing voor hebben aangedragen. Met de robuuste zoekengine kan je in een gebruikersvriendelijke interface alle objecten vinden die je nodig hebt in een fractie van een seconde. Je zoekt gemakkelijk naar de volgende objecten:

 • Data Extensions
 • Classic email templates
 • Classic emails
 • Automations
 • Query activities
 • Content Builder objects (meerdere tegelijkertijd)
  • Email templates
  • Email messages
  • Content blocks
  • Mobile app push notifications
  • Mobile messages

Zelfs in een chaotische, slecht georganiseerde omgeving weet je snel alles te vinden wat je zoekt.

Ga naar de AppExchange en download DESelect Search

Deselect for Marketing Cloud Engagement
Deselect for Marketing Cloud Engagement

Deployment Manager

Wil je jouw campagne configuratie exporteren en weer importeren in een andere Marketing Cloud Business Unit? Dan kan dat met Deployment Manager for Marketing Cloud. Een campagne opnieuw bouwen is veel werk, terwijl het bijna vanzelfsprekend is dat je een campagne uit een andere Business Unit als blauwdruk wilt gebruiken. Daarom biedt deze gratis app als groot voordeel dat je gemakkelijk templates kunt maken in het bronaccount en vervolgens kunt importeren in het doelaccount. Dit biedt als voorbeeld dat je bijvoorbeeld snel een nieuwe campagne kunt beginnen of zelfs een geheel nieuwe Marketing Cloud Engagement omgeving. Denk ook aan het deployen van campagnes die je gemaakt hebt in een Dev en Test omgeving om vervolgens in productie te zetten.

Ga naar de AppExchange en download Deployment Manager

Deployment Manager voor Marketing Cloud Engagement

Tot slot, Marketing Cloud Engagement mobiele app

Deze kan eigenlijk bij niemand uitblijven, al betreft het geen uitbreiding op Marketing Cloud Engagement. De mobiele app download je op je iOS of Android device waardoor je altijd al je marketing campagnes in een paar swipes of tikken bij de hand hebt. Waar je ook bent. Even snel een campagne pauzeren terwijl je in de rij staat voor een broodje tijdens de lunch. Deel successen met je team die je ontdekt in de mobiele app terwijl jij in de trein terug zit van kantoor. Met deze mobiele app beheer je Marketing Cloud overal vandaan.

Alle vier deze apps vormen een ware toevoeging bovenop de standaard Marketing Cloud Engagement applicatie. Een echte aanrader dus om deze apps ook toe te voegen aan jouw Salesforce stack! Je kunt ons natuurlijk altijd een berichtje sturen of bellen als je meer over de werking van deze apps wilt weten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: