Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Dreamforce ’21 Liveblog

Volg vanaf 21 september 2021 het Salesforce Managed Services liveblog over alle aankondigingen die worden gedaan op Dreamforce ’21. 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Kijk alle Dreamforce presentaties terug op Salesforce+

Salesforce+ is het nieuwe eigen video kanaal van Salesforce. Alle key notes en presentaties van Dreamforce 2021 zijn hierin terug te vinden en opnieuw te bekijken. Salesforce+ wordt het standaard video kanaal waarmee Salesforce haar kennis met de wereld verder zal aan delen. Het aanmaken van een Salesforce+ account is dus een aanrader. Dit was de laatste post van deze liveblog.  Heb je nog specifieke vragen over nieuwe of bestaande functionaliteiten of modules van Salesforce neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Namens Ebicus en het Salesforce managed services team veel succes om het maximale uit je Salesforce omgeving te blijven halen.

 

Ga naar Salesforce+

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Nog meer nieuwe functionaliteit voor Administrators

Volgend jaar tweede kwartaal zijn een groot aantal nieuwe functies te verwachten voor het managen van Salesforce omgevingen door administrators:

 

Bekijk de presentatie op Salesforce+

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Nieuw: Mulesoft Composer; Bouw integraties met Salesforce zonder te programmeren

Met MuleSoft Composer kun je integraties bouwen tussen Salesforce en andere applicaties zonder zelf te hoeven programmeren. Hiermee wordt het connecten van verschillende applicaties nog gemakkelijker zonder direct afhankelijk te zijn van ontwikkelaars.

Via de appexchange van Mulesoft zijn een groot aantal standaard integratie componenten beschikbaar met veel voorkomende applicaties

 

Bekijk de volledige presentatie hier.

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Aankondiging nieuwe release management module Salesforce DevOps

DevOps Center, is een nieuwe module voor het beheren van verander- en releasebeheermogelijkheden. Het geeft teams van configurators, beheerders en ontwikkelaars de mogelijkheid om samen te werken om gezamenlijk te bouwen aan nieuwe versies van Salesforce applicaties met behulp van moderne best practices rond change- en releasebeheer.

 

Bekijk het playboek hoe om te gaan met het nieuwe DevOps Center in Salesforce

devops-guide-to-salesforce-platform.pdf

 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Meer verwachte nieuwe functionaliteit in Sales Cloud

De volgende functionaliteiten en andere zullen het komende jaar tweede kwartaal worden gereleased in Salesforce :

  1. Subscription management: Voor het ondersteunen van verkoopproposities op basis van abonnementen.
  2. Sales enablement tools : Om verkopers en accountmanagers nog beter te ondersteunen bij hun werk.
  3. Opportunity pipeline inspection  : Next gen grafische analyse van je opportunities.

Voor nog meer nieuwe functionaliteit die binnenkort beschikbaar komt in Salescloud kijk naar de volgende video in Salesforce+

(je moet mogelijk een Salesforce+ account aanmaken maar dat is zeker de moeite waard !!

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Key note presentatie over Hyperforce

 

“Innovatie, vertrouwen en schaalbaarheid gaan allemaal hand in hand; ze zijn ook de reden waarom we Hyperforce hebben gebouwd, onze infrastructuurarchitectuur van de volgende generatie. Hyperforce levert Salesforce-apps veilig en betrouwbaar op grote openbare clouds. Het maakt grotere schaal en innovatie mogelijk en ondersteunt tegelijkertijd de vereisten voor compliance en gegevensresistentie. We brengen Hyperforce naar onze gemeenschappen om vier belangrijke behoeften op te lossen:

  • De noodzaak om te schalen
  • De noodzaak om veilig te zijn
  • De noodzaak om compliant te blijven
  • De behoefte aan achterwaartse compatibiliteit”

 

Saleforce is gestart met het verspreiden van haar instances over een groot aantal landen in de wereld. Voor het einde van het jaar zullen in 9 verschillende landen Salesforce zelfstandige platformen draaien die gerund worden door lokale medewerkers. In de EU zal dit zijn in Duitsland en Frankrijk. Volgend jaar zal Italië worden geopend. Hiermee komt tevens een oplossing dichterbij tav data protectie in relatie tot het probleem van de in Amerika bestaande Patriot act, waarbij de Amerikaanse regering data kan opvragen van personen bij Amerikaanse bedrijven ook in het buitenland. Klanten van Salesforce zullen geleidelijk worden verplaatst naar een land of regio dichter bij huis. Gebruik wordt gemaakt van het Amazon public cloud platform voor de distributie en hosting van haar omgevingen.

Connect Data With Trust and Ease Using Next-Gen Innovation: Hyperforce

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Tableau data analytics wordt steeds verder geintegreerd in Salesforce

De integratie van Tableau in Salesforce gaat steeds verder. Een groot aantal enhancements worden aangekondigd. Een van de functies was bijvoorbeeld het combineren van Einstein AI in Tableau om real time analytics en decisionmaking verder te verbeteren. Via slack kunnen rapportages en dashboard direct gedeeld worden met collega’s.

 

 

 

 

Tableau Developer Program

 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Salesforce introduceert Sustainability cloud

Met Salesforce sustainability cloud speelt Salesforce in op de toenemende vraag om emissies van bijvoorbeeld CO2 in een bedrijf te volgen en te managen/verminderen.

De module heeft een aantal mogelijkheden om bestaande data uit bijvoorbeeld financiele systemen te laden. Vervolgens gebruikt sustainability cloud deze data om de emissies te berekenen, te administreren met als doel om de tot een duurzame zero emmissie footprint te komen.

 

Your Sustainability Initiative Needs a Supply Chain Strategy

 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

App designer enhancements

Salesforce introduceert een aantal verbeteringen in de app builder. Met Salesforce app builder kunnen custom apps gebouwd worden op de bestaande Salesforce omgeving en kunnen verschillende data objecten worden samengevoegd in 1 scherm. Op die manier wordt het mogelijk verschillende informatie en functies in een scherm te combineren. Hierdoor hoef je niet minder te navigeren binnen de Salesforce applicatie

Een van de nieuwe functies zijn de zogenaamde dynamic interactions. Hiermee kunnen functies van binnen en buiten Salesforce die de app worden samengebracht op elkaar reageren. Als voorbeeld wordt gegeven een accountrecord uit Salesforce met een adres waarbij direct de locatie van Google maps verspringt zodra een adres wordt geselecteerd.

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Flow designer en Flow orchestration wordt de next gen automation tool in Salesforce

Zoals gisteren al werd gepresenteerd, voert Salesforce Flow designer en Flow orchestration verder in.

Deze automation tool moet de verschillende bestaande workflow automations functies in Salesforce uiteindelijk gaan samenbrengen. Salesforce adviseert alle nieuwe proces automations in Salesforce vanaf nu in Flow te maken.

Uiteindelijk zullen bestaande workflows gemigreerd worden naar Salesforce flow. In een vragensessie met administrators hoorde ik dat dit niet zonder problemen gaat.

 

Binnen Salesforce flow worden twee onderdelen onderscheiden. Flow designer en Flow orchestration. In Flow orchestration op geaggregeerd niveau verschillende workflows en steps gecombineerd.

 

Een stage bevat verschillende steps die kunnen bestaan uit verschillende (sub)flows. Sub flows kunnen in Flow designer worden gemaakt die als bouwstenen kunnen worden gebruikt voor het opbouwen van van complexe processen.

Om het het automatiseren geïntegreerde processen met andere applicaties buiten Salesforce via Mulesoft integratie platform nog eenvoudiger te maken introduceert Salesforce Mulesoft composer. Hiermee wordt het nog eenvoudiger tussen applicaties te realiseren.

 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Salesforce lanceert nieuwe website voor Architect best practices

Salesforce gaf vandaag de eerste key note presentatie over het onderwerp Salesforce architect ooit op Dreamforce.

Door de enorme hoeveelheid toepassingen en integraties is het ontwerpen en realiseren en onderhouden van de totale software architectuur met daarin Salesforce steeds belangrijker geworden.  Met deze presentatie wil Salesforce het belang van goede en ervaren Salesforce architecten benadrukken.

Salesforce introduceert een aparte website waarin een complete set van tools en best practices wordt geboden ter ondersteuning van Salesforce Architecten.

Welcome Architects | Salesforce Architects

 

 

Een belangrijk onderdeel hiervan (wat met veel applaus werd begroet) zijn de Salesforce data model diagrammen van de verschillende applicaties van waaruit bijvoorbeeld aanpassingen zoals custom objects kunnen worden

.

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Aanrader ! Bekijk Ondemand informatie streams per rol/module

Dreamforce heeft een enorm aantal video sessies opgenomen die je inzicht geven in de best practices en nieuwe functionaliteit in

Salesforce. Deze zijn gemakkelijk ingedeeld per rol/module. Alles wat je wil weten over de nieuwste functionaliteit en hoe functionaliteit in Salesforce het beste gebruikt kan worden is hier te vinden.

 

Salesforce+ ondemand streaming sessies per rol.module

 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Aankondiging Salesforce Business Rules Engine

In het voorjaar van 2022 wordt de Salesforce Business Rules Engine gereleased.

 

Deze functionaliteit ondersteunt het customer case management proces waarbij op basis van interactie met de klant bijvoorbeeld een aanvraag voor een complex product of dienst kan worden geconfigureerd. Met deze toepassing richt Salesforce zich nu vooral op de public sector vertical.

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Aankondiging Einstein Designer

Einstein Designer wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

Met Einstein Designer wordt via IA gepersonaliseerde content gegenereerd die gebruikt kan worden voor Marketing campagnes om conversies te maximaliseren.

 

 

 

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Salesforce innovatie thema’s

In een live sessie met een groot deel van het product management team zijn de belangrijkste Salesforce innovatie thema’s voor de komende jaren doorgenomen.

 

 

1.Integratie van Salesforce met Slack. 

Slack wordt de leidende collaboration tool voor samenwerking van afdelingen en teams waarbij allerlei informatie in Salesforce kan worden uitgewisseld. De komende jaren zullen Slack en Salesforce steeds verder op elkaar gaan aansluiten.

A Closer Look at Salesforce and Slack Digital HQ Innovations Announced at Dreamforce 2021 – Salesforce News

Boost Your Work Productivity With These Slack Tips | Salesforce

How Slack-First Sales Gives Back What Everyone Needs: Time – Salesforce News

Slack Workflow Builder Is the Productivity Hack You Need | Salesforce

Customer 360 – Complete Salesforce Products & Software Suite – Salesforce.com

 

2. Salesforce easy

Prioriteit wordt gegeven aan het eenvoudiger maken in het opstarten en verder configureren van Salesforce. Door de grote groei aan modules, add ons en configuratie mogelijkheden is het steeds complexer geworden om Salesforce in te richten en te blijven onderhouden. Salesforce gaat de komende jaren er alles aan doen om dit eenvoudiger te maken.

 

3. Cross cloud integratie

Het verder integreren van de verschillende Salesforce cloud oplossingen zodat deze naadloos op elkaar aansluiten.

Salesforce Integration Platform – Salesforce.com

 

4. Hyperforce

Nieuwe Salesforce infrastructuur die ervoor moet gaan zorgen dat volledig wordt voldaan aan de data governance en protectie wetgeving die bestaan bijvoorbeeld in Europa.

Hyperforce Speeds Next-Gen Global Innovation | Salesforce

 

5. Customer focus innovatie

Verdere functionele verbetering doorvoeren op basis van door klanten aan gegeven eisen en wensen. Een paar voorbeelden werden genoemd zoals wensen tav mobiele functionaliteit. Salesforce werkt aan de off line functie voor mobile apps en het kunnen connecteren met specifieke device functies zoals bijvoorbeeld GPS en de camera.

Salesforce Product Innovation & Releases – Salesforce.com

Salesforce Winter ’22 Release – Salesforce.com

Huub van Rijswijck
3 jaar geleden

Openings key note Dreamforce: “Welcome to the trusted enterprise”

Mark Benioff opent Dreamforce 2021

Hoewel de Dreamforce-keynote niet wordt gehouden in een zaal met 10.000 zitplaatsen in Moscone Center, blijft het event een overzicht geven op nieuwe productinnovaties, hoe klanten transformeren met Customer 360 en hoe de wereld een betere plek kan worden. En natuurlijk zijn er dit jaar speciale gastoptredens van onder meer Metallica, de Foo Fighters, Lionel Ritchie en Jason Sudeikis, ook bekend als Ted Lasso.

Welcome to the Trusted Enterprise - Salesforce News
Jibbe Hoekstra
3 jaar geleden

We zijn gestart!

Optreden van Metallica

Jibbe Hoekstra
3 jaar geleden

Dreamforce gaat om 18:45 van start!

Nog 3 uur voordat we van start gaan!

Mike de Wildt
3 jaar geleden

Dreamforce gaat vandaag van start!

Wil je Dreamforce naast onze liveblog ook live bijwonen? Schrijf je dan nog snel in!


Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: