Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Marketing Cloud Engagement Spring ’23 Release Update

Salesforce heeft op 10 maart 2023 de Marketing Cloud Engagement Spring ’23 release uitgerold. In deze blog bespreken we de vier belangrijkste topics betreffende deze release: Whatsapp Business Messaging, Visual Pivot Tables, CloudPages en Journey Builder.

Whatsapp Business Messaging in Marketing Cloud Engagement

In de Spring ’23 release is er een directe integratie met Whatsapp Business Messaging geïntroduceerd in Marketing Cloud Engagement. Hiermee koppel je sneller jouw Whatsapp Business Account aan je Marketing Cloud omgeving. Naadloos chatten met je klanten op een zeer persoonlijk niveau is dus een stuk makkelijker geworden!

Met Journey Builder kun je dit proces uiteraard automatiseren. Hoe je dit doet?

  1. Drag-and-drop het Messaging object ‘Whatsapp’ op het Journey Builder canvas.
  2. Selecteer je gemaakte Whatsapp bericht.
  3. Bouw een stap in om te wachten op een antwoord van je klant in het Whatsapp gesprek.
  4. Definieer keywords om te bepalen welk antwoord je klant geeft.
  5. Selecteer op basis van het gebruikte keyword een vervolgbericht.
Salesforce Marketing Cloud Engagement Spring '23 Release Whatsapp Business Messaging standard integration

Op deze manier ben je in staat om geautomatiseerd, op persoonlijke wijze, te chatten via het door de klant gekozen kanaal, Whatsapp.

Marketing Cloud Intelligence

De eerste update rond Marketing Cloud Intelligence is gelinkt aan Email Link Alias, welke beschikbaar is voor alle Intelligence Reports-gebruikers. Email Link Alias stelt gebruikers in staat traffic te volgen en te meten dat vanuit e-mails naar websites wordt geleid op het niveau van e-maillinks. Met deze verbetering heb je beter inzichtelijk welke kliks of links verkeer genereren naar de website en beter presteren.

De tweede update heeft betrekking op een verbeterde user interface van Pivot Tables. Met de nieuwe UI is het makkelijker om waarde uit je data te halen. Zo is er een component toegevoegd waarmee je gemakkelijk kunt switchen tussen gedetailleerde pivot tables en een overkoepelend dashboard. Deze flexibiliteit tussen gedetailleerde en hoog over data zorgt ervoor dat je makkelijker trends kunt identificeren, maar ook bijvoorbeeld abnormaliteiten in je data kunt constateren, waar op detailniveau naar gekeken moet worden.

CloudPages

Ook op het gebied van CloudPages zijn er zowel verbeteringen doorgevoerd als dat een bepaalde functie ‘met pensioen is gegaan’.

Copy Page States

Met Page States kun je verschillende contentversies maken voor dezelfde CloudPage. Met de nieuwe kopieerknop kun je nieuwe ‘Page States’ maken op basis van bestaande content. Deze functionaliteit is inbegrepen voor alle huidige gebruikers van Cloud Pages.

Surface Marketing Cloud Scripting Errors in Preview

CloudPages brengt vanaf heden fouten met betrekking tot Marketing Cloud-scripttalen (AMPscript, SSJS, GTL) aan het licht om problemen op te lossen voordat je jouw pagina publiceert.

Mobile Push Page Retirement

De optie voor het maken van mobiele pushpagina’s is verwijderd in CloudPages. Landingspagina’s in CloudPages bieden dezelfde functionaliteit en kunnen worden gebruikt voor alle gebruikssituaties waarin je een mobiele push-pagina zou maken. De functionaliteit is dus niet weg maar enkel samengevoegd in huidige functionaliteit.

AMP-scripting in Marketing Cloud Engagement Comparison Operators

Journey Builder

History dashboard

Het history dashboard van Journey Builder is flink verbeterd: meer data, meer visuele elementen en meer filtermogelijkheden. De user interface is grondig aangepakt. Met overzichtelijk weergegeven grafieken als gevolg. Door gebruiksvriendelijke filters en dropdown tools vind en deel je als marketeer gemakkelijker de data die je nodig hebt.

Expanded Warning Recommendations

Journey Builder geeft vanaf heden op proactievere wijze handvatten voor een juiste configuratie van je ontwikkelde journey, inclusief adviezen met betrekking tot bijvoorbeeld decision splits en wait activities. Op deze manier kun je nog betere geautomatiseerde resultaten behalen op grote schaal.

Help documentation links direct beschikbaar

Het bouwen van journeys kan een complexe opdracht zijn. Er kunnen tal variabelen van invloed zijn op je beslissing waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je er even niet uitkomt is er nu een directe link beschikbaar naar relevante Help documentatie van Salesforce. Handig tijdens het bouwen of optimaliseren van je komende journeys!

Invouwbare Journey paths

Wanneer je grote en complexe Journeys hebt ontwikkeld dan weet je dat het al snel uitdagend kan zijn om het grotere plaatje van de journeys te zien, te begrijpen en te controleren. Om dit te vergemakkelijken is Salesforce gekomen met ‘collapsable journey paths’. Hiermee kun je de journey bij decision splits invouwen om deze gemakkelijk leesbaar te maken. Na invouwen kun je de journey uiteraard weer expanden om het grotere geheel te bekijken.   

Spelen bovenstaande punten ook in jouw omgeving en kom je er niet helemaal uit? Laat dan gerust een comment achter onder dit bericht of neem contact met ons op. Dan kunnen we jouw vraag vast en zeker beantwoorden!

Buiten de Marketing Cloud Engagement Spring ’23 Release hebben wij ook de belangrijkste updates voor Salesforce Administrators uit deze release voor je op een rijtje gezet. Lees deze blog ook zeker even!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: