Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

Salesforce Spring ’23 Release Update voor Admins

Salesforce Work Together Day bij Ebicus in Haarlem

De Spring Release ’23 is aanstaande. Zondagnacht 12 februari zal de update uitgerold worden over jullie Salesforce instances. In gesprek met onze Salesforce practice tijdens de ‘Salesforce Work Together Day’ in Haarlem, hebben we de vier meest in het oog springende veranderingen voor Salesforce Admins opgesomd. Mocht je al verder vooruit hebben gekeken dan deze release, dan zal je er ook zien dat enkele aangekondigde functionaliteiten uit de Summer ’23 release nu al worden vrijgegeven.

1. Migreer naar Flow voor Process Builder

Workflow Rules en Processes zullen in de toekomst verdwijnen. Salesforce ‘Flow’ wordt elke release uitgebreid en verbeterd om binnen enkele releases te fungeren als de low-code automatiseringstool van de Salesforce apps. Om de overgang naar Flow soepel te laten verlopen heeft Salesforce een handige tool uitgebracht om je bestaande automations over te zetten. Let er op dat de tool op dit moment enkel record-triggered processen ondersteunt. Lees er meer over op deze Salesforce Help pagina.

2. Bouw custom forecast pagina’s, reports en dashboards

Vanzelfsprekend is verbetering aan rapporten en dashboards een terugkerend fenomeen bij de releases. We hebben ervoor gekozen om enkele topics eruit te pakken die voor jullie het meest relevant zijn.

Persoonlijke rapport filters maken

Je kunt vanaf de aankomende release een dynamisch rapportfilter aanmaken gebaseerd op de gebruiker die het gebruikt. Door het gebruik van de ‘$USER’ Relative value zorg je ervoor dat deze gebruiker(s) enkel de records bekijken die voor hen relevant zijn. Neem bijvoorbeeld het aanmaken van een opportunity rapport voor jouw salesteam waarbij je een filter kunt zetten op Opportunity Owner = $USER. Dankzij het filter zal het rapport voor elke gebruiker zijn eigen Opportunities tonen en zodoende gepersonaliseerd zijn.

Blijf op de hoogte door report subscriptions

Je kunt vanaf nu een custom report type aanmaken op ‘Analytic Notifications’ waarin je kunt terugvinden op welk rapport, dashboard of andere analytische asset een gebruiker geabonneerd is. In de Unlimited Edition orgs kan je je daarnaast nu abonneren op maximaal 15 rapporten en 15 dashboards (in plaats van 7 per asset).

Bouw een custom forecast pagina

De Lightning App Builder heeft al vele updates gehad in de voorgaande releases en dat is nu ook niet anders. Nieuw is de mogelijkheid om een eigen Foracast pagina te maken en deze te voorzien van standaard én custom componenten, terwijl je per gebruiker verschillende layouts kunt inzetten. Daarmee is je salesteam in staat om nauwkeurige voorspellingen te doen, specifiek voor jouw business.

Om een Forecast pagina helemaal af te maken kun je dankzij Einstein Forecasting (mits beschikbaar) het voorspellingspaneel op dezelfde hoogte plaatsen als het Forecast Summary component zodra iemand een waarde selecteert in de Einstein Prediction kolom.

Salesforce Custom Forecasts Spring Release 23

3. Picklist Update

Vanuit onze Salesforce Practice Manager kregen wij mee om deze update zeker te vermelden. Het is maar een kleinigheid, maar als Administrator ga je hier wel direct plezier aan beleven. Je kunt vanaf nu gemakkelijk inactieve picklist values opschonen, in bulk picklist values beheren en tevens het aantal inactive picklist values limiteren.

Aanvullend zijn er twee nieuwe standaard (optionele) picklist velden, ‘Gender Identity’ en ‘Pronouns’.

Salesforce Picklist Update Spring Release 23

4. Contacten en Leads importeren met Guided Experience

Tijdens het importeren van Leads of Contacten via de basis data importfunctionaliteit, zal je zien dat er een nieuwe functionaliteit is klaargezet. Gebruikers van Sales Cloud kunnen vanaf nu gebruik maken van een begeleide wizard om Leads en Contacten te importeren. Deze wizard neemt de (eind)gebruiker stap voor stap mee door het proces om zelf leads of contacts te importeren. Een user die hier gebruik van wilt maken dient wel  de import permission voor contacten of leads te hebben om hiervan gebruik te maken.

Salesforce Importeer Contacts en Leads Spring Release 23

Spelen bovenstaande punten ook in jouw omgeving en kom je er niet helemaal uit? Laat dan gerust een comment achter onder dit bericht of neem contact met ons op. Dan kunnen we jouw vraag vast en zeker beantwoorden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: