Koepelplein 1E, Haarlem

020 – 486 81 52

The Founding Father Story: het ontstaan van Ebicus 1/3

Anno 2020 heeft Ebicus maar liefst 20 jaar ervaring op de teller en staat ze bekend als de Siebelspecialist van Nederland en partner van Oracle, Salesforce en Pega. Maar hoe is een succesvol bedrijf als Ebicus 20 jaar geleden nou eigenlijk ontstaan? Wij vroegen het medeoprichter Huub van Rijswijck. In deze blogreeks gaan we dieper in op deze ‘Founding Father Story’ en neemt Huub ons mee in het Ebicus Epos. In dit deel vertelt Huub welke wegen hij heeft bewandeld om tot de oprichting van Ebicus te komen.

Geen zin om te lezen? Bekijk dan het integrale interview op ons YouTube-kanaal of beluister onderstaande podcast!

Business & IT

Het jaar 1992 markeert de (vroege) start van het Ebicus tijdperk. Na het afstuderen in Economie en het succesvol afronden van zijn vervolgstudie informatiekunde ging Huub aan de slag op het snijvlak van Business & IT. Een heel andere tijd, want het internet was destijds nog een onbekend begrip.

Eerste werkervaring: standaardpakketten

In die tijd kwamen de eerste standaardpakketten op de markt, die ervoor zorgden dat je niet ‘zelf meer hoefde te programmeren’. Deze markt sprak Huub dermate aan dat hij zijn carrière is begonnen als functioneel SAP-consultant , waar hij voor het eerst in aanraking kwam met bedrijfssoftware-oplossingen. Huub leerde al snel functionele processen kennen en verdiepte zich ook meer in het technische gedeelte van het consultancy vak. Uiteindelijk wist hij de wens van de klant perfect te vertalen naar geschikte oplossingen en wist hij diverse projecten als SAP-specialist succesvol af te ronden.

Opstart SAP-consultancy bedrijf en Ebicus

Op een officemeeting van het bedrijf waar Huub toen werkte (rond 1995) kwam hij voor het eerst in aanraking met het internet. Hij werd er gelijk door gegrepen. De mogelijkheden die het internet zou gaan bieden waren enorm en het ondernemershart van Huub begon te kloppen.

Eind jaren 90, tijdens de internethype, richtte Huub zijn eerste bedrijf op, een SAP-consultancy bedrijf. In die tijd werd het internet een steeds belangrijker kanaal en veranderende het niet alleen de manier van verkopen maar verrijkte het ook onderzoeksmogelijkheden. Hier moest meer uit te halen zijn. Huub startte een onderzoek naar de ontwikkeling van pakketten die deze veranderingsprocessen konden optimaliseren. De eerste CRM en servicepakketten die dienstverlening en verkoop stimuleerden en optimaliseerde. Huub kwam in aanraking met Siebel. Een partij, die niet zoals alle andere leveranciers standaardpakketten maakte voor de backoffice (ERP) maar die juist frontoffice centraal stelde (sales, marketing & service).

Huub wist het zeker, “dit is wat ik ga doen.”

In 2000 richtte Huub samen met zijn compagnon Ebicus op die zich vanaf dag één bezighoudt met het optimaliseren van de frontofficeprocessen/applicaties (sales, service en marketing).

Benieuwd naar het geheim voor het succes van Ebicus?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Meest recente blogs: